Heb jij een plan om de vrije ruimtes van LandMarck in te vullen? Word een van onze locals.

nieuwe hotspot voor Kortrijk

Voormalige Van Marcke site maakt plaats voor nieuwe hotspot

KORTRIJK - De voormalige Van Marcke site in Kortrijk krijgt een nieuw leven. Het bedrijf stelt de oude panden tijdelijk beschikbaar voor buurtbewoners en jong talent die er hun creativiteit kwijt kunnen. Met LandMarck willen ze een hotspot creëren voor en door Kortrijkzanen.

 

De naam LandMarck is een knipoog naar de thuisbasis van Van Marcke, al sinds de jaren ‘60 Belgisch marktleider in de verdeling van sanitair en verwarming. De tijdelijke nieuwe invulling biedt ruimte aan een mix van mogelijkheden: sportevents, tentoonstellingen, kunstgalerijen en zoveel meer. LandMarck wil Kortrijk mee vooruit trekken en versterken als de meest innovatieve stad van ons land.

 

De eerste invulling start midden augustus. Dan zal Vaxpo, een tijdelijk vaccinatiecentrum, een deel van de vrije ruimtes benutten. In oktober kan je er terecht voor ‘Please Have a Seat’, een nieuw design event van Biënnale Interieur.

 

Er zijn nog heel wat vrije ruimtes die wachten op een originele invulling. Locals met ondernemingszin die hun creatieve ideeën willen omzetten in iets tastbaars, kunnen contact opnemen met de organisatie via landmarck.be. Je vindt er ook meer informatie over het project.

 

De invulling van de site is tijdelijk. Op lange termijn wil men de oppervlakte van 16 hectare gebruiken om een nieuw stukje Kortrijk te creëren, een duurzame woon- en werkbuurt voor jong en oud.

share the good vibes

let's start talking

Wil je meer weten over onze plannen? Of wil je zelf een local worden? Neem gerust contact met ons op.

neem contact op

blijf up to date

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets van LandMarck.

get in touch

+32 495 79 72 01
locals@landmarck.be
Weggevoerdenlaan 5, 8500 Kortrijk

locatie bekijken in google maps
  • disclaimer
  • privacybeleid
  • copyright © 2022
  • design by